Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentfacebooklikeandshare has a deprecated constructor in /home/ninoslav/public_html/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 45

Browning Champion´s Choice Super Feeder

Sve je počelo prije šest godina, kad je Browning predstavio tržištu svoju novu seriju feeder štapova pod nazivom Bob Nudd Legend. Vitki i elegantni, naoko nježni a istovremeno iznimno snažni i moćni, izgledom, ali prije svega svojom progresivnom akcijom, ti su štapovi zauvijek promijenili predodžbu o feederima. Ništa više nije bilo kao prije. Već sljedeće godine, odlaskom Bob Nudda iz Browningovog tima, ista serija feedera (Stillwater, Medium i Power), identičnog izgleda i blankova, preimenovana je u Browning Champion´s Choice. I legenda CC je rođena! Teško je bilo i zamisliti da se može nešto bolje napraviti. Moram priznati da sam i sam bio vrlo skeptičan kad se redizajnirana i izrađena potpuno novom karbonskom konstrukcijom (dotad korištenom pri izradi Xitan šteka), prošle godine pojavila nova serija feedera, kojoj je starom nazivu Champion´s Choice dodano još Super Feeder. Ne bi bilo prvi put da se neki izvrsni model štapa pokušava poboljšati, a učini se ustvari korak unatrag. No sa Super feederom to nasreću nije bio slučaj. I prema riječima samog Bob Nudda, to je najbolji Browningov štap ikad napravljen. A on se, vjerujte, ne razmeće baš olako riječima i čvrsto stoji iza njih. Vrhunsku Browningovu seriju Champion´s Choice Super Feeder čine u osnovi dva modela, Stillwater i Medium, s tim da se ovaj drugi od prošle godine proizvodi u dvije dužine (3,60 m i 3,90 m) sa istom težinom bacanja (do 100 g). Oba modela su štapovi vrlo sličnih karakteristika i ponašanja, sa razlikama vezanim prije svega za nešto veću ili manju težinu bacanja, odnosno ribolov na većim ili manjim udaljenostima. A u odnosu na prethodnu, staru CC seriju, ovi modeli su još tanji i lakši, tako da izgledom doslovno podsjećaju na match štapove. Kako su oba modela, kao što sam već rekao, vrlo slična, a na prvi pogled i identična, pozabavit ću se ponajprije onim meni malo, ali samo malo dražim. Champion´s Choice Super Feeder Stillwater dugačak je 3,60 m, deklarirane težine bacanja do 80 g.

Transportna dužina mu je 1,26 m, a težina samo 178 g ( stari Stillwater model težio je 245 g). Poput većine feedera izrađen je kao trodijelni, sa dodatna tri izmjenjiva osjetljiva vrha. Sva tri vrha (1oz, 1,5 oz i 2 oz)

su od fiberglasa, što bi na nekom drugom feederu možda bio nedostatak, ali akciji ovog savršeno pristaju. To je ono što me je u prvi mah i zbunilo kad sam ga uzeo u ruke, malo „protresao“ i zamahivao njime „na suho“. Super Feeder Stillwater je, baš kao i Medium, u osnovi mekan štap, ali fantastično brz. To su naizgled dvije nespojive karakteristike. Od brzih štapova se nekako očekuje da su tvrđi, a od mekših da su odmah i sporiji, tromiji... Bez obzira što se radi o štapu progresivne akcije (kao i stari CC, koji je ipak bio tvrđi), bio sam pomalo začuđen i zatečen. On je doista mekan, no kad zamahnete njime vrh se trenutačno smiri. Na vodi će ubrzo sve doći na svoje i pokazati se u pravom svijetlu, ali da se vratim još malo na tehničke podatke... Na samom trodijelnom blanku nalazi se devet SiC vodilica, od kojih su prve dvije dvostopne, a ostale jednostopne, dok svaki vrh ima po šest vodilica.

see more http://Purchasevyvanseonline.net/rohypnol-flunitrazepam// However, the dose is usually not more than 2000 mg of niacin and 40 mg of simvastatin.

Evoclin Foam may affect how certain medicines work that may be given during surgery find out Right heart venting is therefore recommended.

Promjer najveće vodilice, prve do držača role, je 15 mm, a one najmanje na blanku je 4 mm. Blank je u korijenu, dakle odmah iznad gornjeg držača role, promjera 13 mm, dok mu je vanjski promjer u gornjem dijelu, na mjestu gdje ulaze promjenjivi vrhovi, 4 mm. Promjer izmjenjivih vrhova u donjem dijelu je 3 mm, a u gornjem otprilike 1 mm. Spoj segmenata je standardni „put–over“, dakle donji dio ulazi u gornji, izuzev, naravno, vrhova. Grafitni Fuji držač role je vjerojatno najljepši koji sam dosad vidio, lagan a izuzetno čvrst. Rola se zateže uvrtanjem gornjeg dijela držača, koji je napravljen od pjenastog EVA materijala.

Sama drška štapa (rukohvat) napravljena je, dakako, od kvalitetnog pluta, na čijem se kraju nalazi opet kratki (4 cm) završni dio od EVA materijala, koji služi za zaštitu plutene drške. Na tom pjenastom dijelu sa donje strane utisnut je Browningov logo.

Cijela završna obrada feedera je očekivano besprijekorna, dizajn je ukusan, lijep, diskretan, sa nenapadnim slovima, niti bilo čime što bi se posebno isticalo. Ima tu još nekih sitnih detalja, ali to se uglavnom sve vidi na fotografijama, koje u tom pogledu svakako govore više od riječi. E sad ono što se ne vidi... CC Super Feeder Stillwater namijenjen je ponajprije, kako mu i ime govori, ribolovu na stajaćim vodama, ali izvrstan je i za rijeke sa slabijom strujom, u što sam se uvjerio u više navrata na Kupi. U zadnjem ribolovu uživao sam loveći bijelu ribu (lijepe plotice, šnajdere, deverike i mrene), kad mi je pred sumrak primio kupski šaran (točno 4 kg, kako će se kasnije pokazati). Unatoč maloj udici (Gamakatsu 1090N br.16) i predvezu promjera 0,12 mm, bez ikakvog forsiranja, Super Feeder Stillwater je, uz minimalnu pomoć kočnice na roli, zamorio debelog ljuskaša za manje od 4 minute.

Pod ribom je ovaj feeder savršen, što sam nekako i očekivao, jer svojom progresivnom akcijom, ali i malo mekšim srednjim segmentom kojim odlično amortizira udarce, brzo umara ribu, a ima i dovoljno rezervne snage da se uvijek osjećate gospodarom situacije. Užitak je njime tankim predvezima loviti krupnu ribu, pa ja tako dosad najlone promjera većeg od 0,12 mm nisam ni koristio, a lovio sam na jezerima i krupnije šarane od ovog spomenutog. Jezera su njegova specijalnost, rekli bi, pogotovo šarani i deverike, čije meke usne ovaj jaki ali fini feeder čuva od rasijecanja.

Ono za što ovaj štap nije dobar, to je svakako ribolov u neposrednoj blizini grmlja i granja, pogotovo na malo većoj udaljenosti. No to je već druga priča... A ono što nikako nisam očekivao od Stillwater Super Feedera kad sam ga prvi put uzeo u ruke, to su fantastične bacačke sposobnosti. Njegov izuzetno savitljiv i žilav blank dopušta vam da zabacite daleko i, što je još važnije, precizno, bez imalo naprezanja, doslovno iz zgloba ruke. Niti sa jednim feederom nikad ja to sa takvom lakoćom nisam uspijevao. Naravno, u okviru onoga za što je predviđen, a to su neke srednje distance (do otprilike 50 ili 60 m), sa ukupnim teretom (hranilice i hrane) do 80 grama. Podrazumijeva se da za najdalje izbačaje trebate pronaći optimalno opterećenje, kao i odgovarajući model hranilice. Za zabacivanje na veće udaljenosti od navedenih, kao i za upotrebu težih hranilica, predviđen je model Champion´s Choice Super Feeder Medium, čija je deklarirana težina bacanja do 100 g.

Mada neki proizvođači štapove te težine bacanja svrstavaju pod Heavy feedere, ovo je pravi Medium. On se proizvodi, kako sam već i spomenuo, u dužinama 3,60 m i 3,90 m. Medium model je malo snažniji i malo tvrđi u srednjem segmentu od Stillwater-a, ali još uvijek dovoljno mekan i fin za ribolov krupne ribe tankim predvezima, pri čemu pruža nenadmašno zadovoljstvo. Uz Medium Super Feeder idu izmjenjivi osjetljivi vrhovi od 1,5 oz, 2 oz i 2,5 oz, također svi od fiberglasa.

Transportna dužina kraćeg modela je 1,26 m, a dužeg 10 cm više, dok su im težine 193 g i 220 g. CC Medium Super Feeder odličan je i za ribolov na rijekama srednje jakog vodenog toga, što sam također s uspjehom višestruko provjerio (Sava). I Medium i Stillwater su feederi širokog spektra; njima doslovno možete loviti sve, od sitne bijele ribe, poput uklija ili žutooki, do šarana ili velikih i snažnih mrena. Imaju fantastičnu detekciju griza, ali napominjem da njima ne treba kontrirati prejako, kao što ste možda navikli koristeći grublje štapove. Bolji efekt postići ćete podignete li samo feeder u zrak ili tek laganim otklonom zgloba, jer pri jačem zatezanju meki vrh prvo radi lagani pomak naprijed, što zna dovesti do okasnjele kontre, a time i promašaja. Budući da lovim sa oba modela Champion´s Choice Super Feedera, preporučam ih svima koji žele i znaju uživati u ribolovu feederom, a pogotovo natjecateljima. Kad jednom uzmete Super Feeder u ruke, teško ćete se više moći vratiti na staro.

 

Browning Champion´s Choice Super Feedere možete pogledati i kupiti u Luna Marisovim dućanima:

Pescatore, Petrovaradinska 1a, Zagreb – tel. 01/3886-611
Klen, Borongajska 59, Zagreb – tel. 01/2303-924
Luna Maris, Dobojska 38/E, Zagreb – tel. 01/3098-625

CC Super Feeder Stillwater – 3,60 m, t.b. 80 g (1276 kn)
CC Super Feeder Medium – 3,60 m, t.b. 100 g (1294 kn)
CC Super Feeder M edium – 3,90 m, t.b. 100 g (1360 kn)